Topp 20 onda bibelberättelser


Det finns massor av ondska i Bibeln, men här är några axplock:

 1. Gud dränker hela världen
  I Första Moseboken 7:21-23, Gud dränker hela jordens befolkning: män, kvinnor, barn, foster och kanske enhörningar. Bara en enda familj överlever. I Matteusevangeliet 24:37-42 ger Jesus sitt godkännande till handlingen och planerar att göra om det när han kommer tillbaka.
 2. Gud dödar en halv miljon människor
  I Andra Krönikeboken 13:15-18 hjälper Gud Judas män att döda 500 000 av deras egna.
 3. Gud slaktar alla förstfödda i Egypten
  I Andra Moseboken 12:29 kan inte babydödar-Gud hejda sig efter att ha dödat alla Egyptiska förstfödda barn. I bara farten dödar han även alla förstfödda bland boskapen.
 4. Gud dödar 14 700 människor för att de klagar på att Gud dödar dem hela tiden
  I Fjärde Moseboken 16:41-49 klagar den israelitiska menigheten på att Gud dödar för många av dem. Så Gud skickar en hemsökelse som dödar 14 700 till.
 5. Folkmord efter folkmord efter folkmord
  I Josua 6:20-21 hjälper Gud Israeliterna att förstöra Jeriko och döda ”man och kvinna, ung och gammal, oxe, får och åsna”. I Femte Moseboken 2:32-35 får Gud Israeliterna att döda alla i Heshbon, inklusive barnen. I Femte Moseboken 3:3-7 lät Gud de göra samma sak med Bashan. I Fjärde Moseboken 31:7-18 dödar Israeliterna alla Midjaniterna utom de flickor som är oskulder. Dessa behåller de som krigsbyte. I Första Samuelsboken 15:1-9 säger Gud åt Israeliterna att döda alla Amalekiter – män, kvinnor, barn och deras boskap – för oförätter Amalekiternas förfäder hade begått 400 år tidigare.
 6. Gud dödar 70 människor för att de inte var tillräckligt glada
  I Första Samuelsboken 6:19 dräpte Gud 70 av Jekonjas släkt för att de inte deltagit i den allmänna glädjen när förbundsarken kom till stan. (Urspungstexten säger att det var 50 070 som dräptes, och att det var för att de kikat in i arken, så i den versionen dödade Gud dem för nyfikenhet)
 7. 3 000 Israeliter dödade för att de uppfunnit en gud
  I Andra Moseboken 32 klättrade Mose upp Sinaiberget för att få de tio budorden. Israeliterna är uttråkade så de uppfinner Gyllene Kalv-guden. Mose kommer tillbaka och Gud befaller honom ”Spänn på er svärden och gå fram och tillbaka genom lägret från port till port och hugg ner bröder, vänner och grannar.” Ungefär 3000 människor dog.
 8. Amoreerna blir förintade av svärd och Guds jättehagel
  I Josua 10:10-11 hjälper Gud Israeliterna att döda Amoreerna med svärd, samtidigt som Gud kastar stora hagel från skyn som dödar fler Amoreer är svärden.
 9. Gud bränner ner två städer
  I Först Moseboken 19:24-26 dödar Gud alla i städerna Sodom och Gomorra med svavel och eld från skyn. Sedan dödar Gud Lots fru för att hon tittade tillbaka på sitt brinnande hem.
 10. Gud skickar två björnar att slita 42 barn i stycken
  I Andra Kungaboken 2:23-24 retar några barn profeten Elisha och Gud skickar björnar som sliter sönder 42 av dem.
 11. En hel stam utrotad och deras flickor som var oskulder våldtagna för att de inte kom till uppropet
  I Domarboken 21:1-23. En stam av Israeliterna missade uppropet så de andra Israeliterna dödar dem alla utom de flickor som var oskulder, för dem kunde de använda. Men det var inte tillräckligt många så de gömmer sig i vingårdarna och överfaller danserskor från Shilo för att ta som hustrur.
 12. 3000 krossades till döds
  I Domarboken 16:27-30 ger Gud Samson styrka nog att riva en hel byggnad och krossa 3000 medlemmar av en rivaliserande stam.
 13. En älskarinna våldtagen och styckad
  I Domarboken 19:22-29 kräver en mobb att få våldta en gudfruktig mans gäst. Mannen erbjuder mobben sin dotter och gästens älskarinna till dem istället. De tar älskarinnan och utsätter henne för brutal gruppvåldtäkt hela natten. Gästen hittar henne på morgonen utanför husets dörr, död. Så han styckar henne i tolv bitar och skickar bitarna till alla hörn av landet.
 14. Barnoffer
  I Domarboken 11:30-39 låter Jefta bränna sin dotter levande som en offergåva till Gud eftersom Gud lät honom ha krigslycka i dödandet av Ammoniterna
 15. Gud hjälper Simson att döda 30 män för att han förlorade ett vad
  i Domarboken 14:11-19 förlorar Simson ett vad för 30 uppsättningar kläder. Den Helige Ande kommer över honom och han dödar 30 män för att kunna stjäla deras kläder och betala av sin skuld.
 16. Gud kräver att du dödar din fru och dina barn om de tillber andra gudar
  I Femte Moseboken 13:6-10 befaller Gud dig att döda din fru, dina barn, din bror eller din vän om de tillber någon annan gud.
 17. Gud bränner upp 102 män för att Elia inte ville flytta på sig
  I Andra Kungaboken 1:9-12 får Elia Gud att elda upp 102 män för att visa att han är en Gudsman
 18. Gud dödar en man för att han inte gjorde sin brors änka gravid
  I Första Moseboken 38:9-10 dödar Gud en man för att han vägrar göra sin brors änka med barn
 19. Gud hotar med påtvingad kannibalism
  I Tredje Moseboken 26:27-29 och Jeremiah 19:9 hotar Gud att straffa Israeliterna genom att tvinga dem äta sina egna barn.
 20. Framtida slakt
  Enligt Uppenbarelseboken 9:7-19 har Gud mer ondska att erbjuda oss i framtiden. Gud ska göra stridsgräshoppor stora som hästar med människohuvuden och skorpionsvansar, som ska tortera människorna i fem månader. Sedan kommer några änglar som kommer döda en tredjedel av jordens befolkning. Om det skulle hända idag skulle det bli 2 miljarder människor.

Kristna har ägnat de senaste 2000 åren att hitta på ursäkter för att en kärleksfull Gud skulle tillåta eller skapa sådan ondska. Nästa stora postning blir en genomgång av de vanligaste ursäkterna.

(Det mest taget från Common Sense Atheism)
Annonser

En reaktion till “Topp 20 onda bibelberättelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s