Tjörnförsamlingar skrämda av trollkarl


I ett samarbete mellan fem församlingar på Tjörn (det måste väl vara allihop? hur många församlingar finns det på Tjörn?) skulle det anordnas konsert. Som underhållning mellan akterna hade de anlitat trollkarlen Samuel Varg Thunberg. Men eftersom en annons om konserten omnämnde Samuel som ”den svartklädde mystiske trollkarlen” så blev det bibelpanik i församlingarna. Trollkarlar är ju Satans utsända! Kalabaliken blev såpass omfattande att det inte räckte med att avboka Samuel, hela konserten fick ställas in.

Enligt tidningen Dagen så tycker ändå Samuel Varg Thunberg att församlingarna hanterat det på ett bra sätt. Jag kan bara anta att han inte menar de som mejlar honom för att berätta att han kommer att ”brinna i helvetet” för att han trollar.

Vad är det då för människor som 2011 är rädda för lite scenmagi? Jag googlade runt lite på bloggar som skrivit om den här händelsen och fastnade för den här kommentaren på bloggen Haggaj:

Elisabeth
Posted March 16, 2011 at 12:16 PM

Så här säger trollkarlen själv :”- Oavsett om jag trollar i kyrkor eller profana sammanhang har jag samma budskap. Det handlar om att vara en god medmänniska i en ibland mörk och tråkig värld.”

Samuel Varg Thunberg, du är bedragen av satan. Redan att du kallar dig för ‘trollkarl’ aviserar vems representant du är. ! (Upp.22:15 )
Kom inte med något sk-snack om att vara “en god människa”..du är en varg i fårakläder som söker upp kyrkor där godtrogna, snälla kristna bänkvärmare sitter och FÖRFÖR med ditt snack och genomlöjliga tricks.
Du passar inte ens på BARNKALAS för det skräp som kommer ur din mun är förödande för oskuldsfulla barnasjälar.

Gör bättring. Ångra dina synder, omvänd dig till Jesus (Jeshua) bed om rening i LAMMETS blod, döp dig och bed om Den Helige Ande som kan ge dig LIV. Läs Bibeln, läs Petrus predikan i Apg.3 och om trollkarlen Elymas i Apg.13:4-12

Vi behöver GUDS kraft i Sverige genom Gudfruktiga, frälsta män och kvinnor……INTE trollkarlar.

Detta är samma mentalitet som vill bränna ”häxor” på bål och som tycker det är rätt att åtskilliga människor som älskar personer av samma kön får psykisk ohälsa eller drivs till självmord av religiösa påtryckningar om att det är synd och som inte ser det djupt omoraliska att Påven berättar för AIDS-drabbade Afrika att kondomer är synd. Denna mentalitet har fått sin moraliska kompass krossad av en bok skriven på järnåldern och den lever uppenbarligen kvar än idag, här i Sverige, här i Göteborg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s