Australiensiska katoliker också aningslösa


Detta är en fruktansvärd historia från Victoria, där en katolsk friskola hade två rätt otäcka pedofiler som växelvis utnyttjade studentkåren: Gerald Ridsdale som var skolpräst och Robert Best som var rektor. De våldtog unga pojkar på sina kontor; genom åren begick många av offren självmord. Detta låter som en riktig skräckhistoria.

Men här är punchlinen: Katolska Kyrkan, som vanligt, ser inte problemet. De två skurkarna är inte kvar, men myndigheterna vill gräva djupare — jag tror 26 döda barn är skäl nog — men kyrkan säger att ingen ytterligare undersökning är nödvändig.

Men Biskop Connors sa på tisdagen att inte ens avslöjandet från Detective Sergeant Kevin Carson att 26 ungdomar hade begått självmord efter att ha blivit utnyttjade av präster och bröder i Ballarat övertygade honom om att mer skulle kunna komma fram genom en undersökning

”Jag tycker vi har lärt oss mycket om vad som är lämpligt beteende och vad som inte är lämpligt beteende”, sa Biskop Connors.

Detta har blivit ett typiskt Katolskt beteende. En präst tar in en ung pojke på sitt kontor, och våldtar honom upprepade gånger tills han mister medvetandet, och senare begår den traumatiserade pojken självmord. När polisen konfronterar honom säger han ”Åh, jag visste inte att det var fel! Jag ska vara mycket snällare i framtiden. Tack och hej!”

Det finns inte mycket hopp för Katolicismen om det är en nyhet för dem att tyranniserande och våldtäkt och att driva barn till självmord är fel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s